Hozzávalók:
20 dkg maj ( csirke,pulyka) , 20 dkg pulyka vagy diszno, tej, 2 kozepes hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 50 dkg pucolt krumpli ,grillfuszer, oroltbors , so , olaj vagy zsir , Diszites: aprora vagott petrezselyem
*
Elkészítés:
A majat es a vekony csikokra vagott hust kulon- kulon talba teszem es annyi tejjel ontunk ra,hogy ellepje.LEFEDVE 1 napra min 1 ejszakara hutobe tesszuk.Kulon- kulon serpenyoben 2-2 ek zsiradekot teszunk,a hagymat nagy lyuku reszelon belereszeljuk es rovid ideig dinszteljuk.A husrol es a majrol leontjuk a tejet,a hust alaposan beszorjuk grillfuszerrel a majat izles szerint borsozzuk,majd a 2 kulon serpenyoben levo hagymara tesszuk.( egyik a husos a masik a majas serpenyo lesz) A majhoz 3, a hushoz 2 zuzott fokhagymat adunk.Ha a maj kesz enyhen sozzuk es a hussal osszekeverjuk.Mig a pecsenye elkeszul sussuk meg a sultkrumplit is es sozzuk meg. A kesz pecsenyevel osszekeverem a sultkrumplit es aprora vagott petrezselymet szorok ra.