Hozzávalók:
Piskótához:
6 tojás
12 evőkanál cukor
pici só
1 csomag vaníliás cukor
8 evőkanál szitált liszt
1 csomag vaníliás puding
1/2 csomag sütőpor
Krém:
6 tojás
3 dl tej
1 cs, vaníliás cukor
1 cs. vaníliás pudingpor
50 dkg mascarpone sajt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál zselatin
1/2 rumaroma
1 dl erős kávé
2 kockacukor
1 kávétejszín
3-3 dl növényi tejszín
Díszítéshez:
kakaópor, csoki reszelék
*
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, kemény habbá verjük a pici sóval és a cukor felével a fehérjét. A másik adag cukorral a tojások sárgáját is habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és a van. pudingport is.
A két masszát óvatosan összekverjük, majd a sütőporos lisztet lassan hozzáadagoljuk. A kapcsos tortaformát kibéleljük sütőpapírral, a masszát beleöntjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük kb. 25-30 alatt (tűpróba)
Krém készítése:
A tejből, zselatinból és pudingból krémet főzünk.
A tojások fehérjét sóval kemény habnak felverjük, majd a forró krémhez adjuk lassan belekeverve. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzadjuk a mascarpone sajtot is. A két krémet lassan egybedolgozzuk.
A kihúlt tortalalpot ketté vágjuk, hogy az alja vékonyabb legyen( kb 2 cs). A kávéhoz adjuk hozzá a rumaromát és a kockacukrot meg a kávétejszínt és ezzel locsoljuk be mindkét lapot.
A tortaformát béleljük ki folpackkal. Az egész krémet beleöntjük. A piskóta felső lapját darabokra tépkedjük, majd a krémbe egy villa segítségével elszórtan belenyomkodjuk, úgy, hogy elsülyedjenek a krémbe. A másik lalpot óvatosan helyezzük a masszára. Fagyasztóban 3 órára dermesztjük. Egy gyor mozdulattal kiborítjuk egy kerek tálcára, majd lekapcsoljuk a formát róla, óvatosan lehúzzuk a folpackkot. A másik adag 3 dl tejszínt keményre felverjük, és bekenjük vele a tortát. Az oldalát egy villa segítségével csíkozzuk,, tetejét beszórjuk kakaóval, oldalát csokireszelékkel díszítjük.


