Hozzávalók:
4 db M tojás
4 ek cukor vagy eritrit
3 ek rizsliszt
1 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
2 db tojás
4 ek cukor vagy eritrit
25 dkg mascarpone
1 ek instant kávépor
A tetejére:cukrozatlan kakaópor
Valamint: Dr Oetker díszítő ostya
*
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizsliszt-kakaópor keverékét is belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt – gáz tepsibe – simítjuk, és előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
Közben elkészítjük a krémet is: a tojások sárgáját a cukor felével, és vízgőz felett sűrűre főzzük.
A tűzről levéve kihűtjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, és a maradék cukorral kemény habbá ver tojásfehérjét, és a kávét is.
A piskótát a sütőből kivéve, konyharuhára fektetjük és a papírt lehúzzuk róla, kihűtjük.
Én nem tekergetem ki-be, mert felesleges.
.
.
A piskótalapot a krémmel megkenem (egy kevés krémet hagyok, h kívülről is be tudjam kenni), feltekerem, a maradék krémmel kívül is bekenem, villával, vagy fésűs habkártyával csíkozom.
Egy-két órára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt cukrozatlan kakaóporral megszórjuk, és ostyával díszítjük.