Tihanyi levendula jeges tea

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Albert

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Tihanyi levendula jeges tea

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
18 gramm Tihanyi levendula gyümölcstea
600 ml víz
400 gramm jég
Citrom
Tetszés szerint idénygyümölcsök: eper, málna
Ízlés szerint és a díszítéshez: menta, levendula
Méz

*

Elkészítés:

Önts 600 ml forrásban lévő vizet 18 gramm teára (kb. 5 púpozott teáskanál), hagyd ázni 8 percig, majd szűrd le. Tölts meg egy 1 literes kancsót 2/3-áig jéggel (kb. 400 gramm). Öntsd a főzetet a jégre. Add hozzá a gyümölcsöket, citrom levét facsarva, vagy citromkarikákat, a levendula- és mentadarabokat. Ha édesíteni szeretnél, adj hozzá pár csepp mézet! A Tihanyi levendula gyümölcstea tartalmaz almát, csipkebogyót, epret, bodzát, málnát, céklát és nana mentát, így akár önmagában is finom frissítő lehet!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tihanyi levendula jeges tea

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!