Hozzávalók:
Hozzávalók:
18 gramm Tihanyi levendula gyümölcstea
600 ml víz
400 gramm jég
Citrom
Tetszés szerint idénygyümölcsök: eper, málna
Ízlés szerint és a díszítéshez: menta, levendula
Méz
*
Elkészítés:
Önts 600 ml forrásban lévő vizet 18 gramm teára (kb. 5 púpozott teáskanál), hagyd ázni 8 percig, majd szűrd le. Tölts meg egy 1 literes kancsót 2/3-áig jéggel (kb. 400 gramm). Öntsd a főzetet a jégre. Add hozzá a gyümölcsöket, citrom levét facsarva, vagy citromkarikákat, a levendula- és mentadarabokat. Ha édesíteni szeretnél, adj hozzá pár csepp mézet! A Tihanyi levendula gyümölcstea tartalmaz almát, csipkebogyót, epret, bodzát, málnát, céklát és nana mentát, így akár önmagában is finom frissítő lehet!