Hozzávalók:
40 dkg marhahátszínt megtisztítok és 1x1x4 cm-es csikókra felvágom
1 db kaliforniai paprikát és 2 db sárgarépát vékony hasábokra, 1 fej lila hagymát pedig félkarikákra vágom.
2 gerezd fokhagymát vékony szeletekre vágom, és kb 2 dkg gyömbért lereszelem.
40 dkg brokkolit rózsáira szedem. Én ezt külön megpároltam és csak a végén adtam az ételhez.
*
Elkészítés:
A serpenyőt felteszem a tűzhelyre és jól felhevítem.
Közben a húsra öntök 2-3 evőkanálnyi szezámmag olajat, és összekeverem.
Jobb szeretem a zsiradékot a húsokra tenni és összeforgatni, mert így a hús minden oldala kap belőle és így kevesebb zsiradékot használok.
Azért hogy a serpenyő mindig forró legyen és két reszeltben készítettem el a húst.
A hús felét a forró serpenyőbe dobtam, finoman sózom, rászórom a lapokra vágott fokhagyma és a gyömbér felét.
Rázogatva pirítom.
Egy tálba félreteszem, míg a hús másik felét is megpirítom.
Hozzáadom a félretett pirított húst is.
Ekkor hozzáadom már elkészített zöldségeket és rázogatva megpirítom.
Rálöttyintek egy kevés rizsecetet (vagy rizsbort) (ízlés szerint), 5-6 evőkanál szójaszószt, 2 dl vizet és ha szükséges sózom.
Erős lángon forraljuk.
Frissen, forrón tálaljuk.