Tésztában sült virsli

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Keny

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

90

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Tésztában sült virsli

Tésztában sült virsli

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

2 dkg élesztő1 mk. cukorr½ dl tej50 dkg lisztj2 ek. olaj12 virsliTetszés szerint saláta, mustár,
ketchup a tálaláshoz

*

Elkészítés:

Az élesztőt a cukorral együtt a
langyos tejbe morzsoljuk, belekeverünk 1 ek. Lisztet, és félretesszük,
hogy felfusson. A maradék lisztet egy tálba tesszükA liszthez öntjük a felfutott
élesztőt, az olajat, 2-2,5
dl langyos vizet, 1 tk. Sót. A tésztát (ha van,
kézi robotgép dagasztóspiráljával) alaposan kidolgozzuk, majd tetejét
liszttel megszórjuk, és langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük.A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk,
lisztezett deszkára borítjuk, és fél cm vastagra kinyújtjuk. Ezekbe a
csíkokba csavarjuk a virsliket. Sütőlemezre tesszük, és újabb 15 percen
át kelesztjük.A sütőt 180°C-ra előmelegítjük, a
virsliket sütőben pirosra sütjük (kb. 25 perc). Aznap, frissen készítsük
el! Kínálhatunk mellé salátákat, ízlés szerint mustárt, ketchupöt. Nagyon
finom, ha többféle virslit (sajtos, füstölt, normál) választunk hozzá. De
vékony kolbászt, sajtrudat vagy zöldségeket is becsavarhatunk a tésztába.
A sajtnál vigyázzunk, hogy jól összedolgozzuk a tésztaszéleket.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tésztában sült virsli