Hozzávalók:
Tésztába rakott darált hús
Hozzávalók: 80 dkg
A tésztájához:
20dkg liszt,10dkg margarin,1dkg élesztő,1tojássáája.
*
Elkészítés:
A combot apró kockákra vágjuk.
A finomra aprított hagymát az olajban üvegesre fonnyasztjuk,meghintjük pirospaprikával,föleresztjük 2-3ek.vízzel,beletesszük a húst,sózzuk,borsozzuk,elkészítjük,mint a pörköltet.
Ha kissé kihűlt,megdaráljuk atejbe áztatott kifacsart zsemlével együtt.
Teszünk bele egy egész tojást és ízlés szerint füszerezzük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,/az éleztőt előzőleg a tejben felfuttatjuk/ és fél órát pihentetjük.
A tésztát kinyújtjuk ,a tölteléket rákenjük,a félig megfőzött borsószemekkel meghintjük,a megfőzött sárgarépát ráaprítjuk és végül feltekerjük.
Finom,kiadós ebéd vagy vendégvárónak is megfelelő.
Tepsibe tesszük,tojássárgával megkenjük és sütjük.