Tepsis tarja

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Tepsis tarja

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 szelet tarja
4 szelet húsos szalonna
1 kg krumpli
2 fej hagyma
nyáron 2 paradicsom, 2 paprika
télen fél üveg natúr lecsó
2 ek zsír
só, bors

*

Elkészítés:

A tarját kicsit klopfolom, sózom, borsozom,  a zsíron mindkét oldalát sütöm 2- 3 percig. A krumplit karikára vágva megfőzöm. A hagymát, paradicsomot, paprikát felkarikázom, a húsos szalonnát bevagdosom. Egy kisebb tepsibe(lehet jénai tálba is), alulra rakom a krumpli felét, megsózom, locsolok rá a hús zsírjából, erre jön az egyik hagyma, paradicsom, paprika(télen a lecsó fele), ezt is sózom,  majd rárakom a húsokat. A húsokra rakom ismét  a hagymát, paradicsomot, paprikát(lecsó másik felét), sózom. Tetejére rakom sorban a maradék krumplit, amit szintén meglocsolok picit a hús zsírjával, majd sorban rárakom a húsos szalonna szeleteket. Először alacsony  hőmérsékleten sütöm fél óráig, hogy  a hús párolódjon még, majd nagyobb hőfokon sütöm, hogy a krumpli és  a szalonna megpiruljon a tetején. Tálaláskor a pirult szalonnát a tetejére teszem.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tepsis tarja

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!