Hozzávalók:
4 szelet tarja
4 szelet húsos szalonna
1 kg krumpli
2 fej hagyma
nyáron 2 paradicsom, 2 paprika
télen fél üveg natúr lecsó
2 ek zsír
só, bors
*
Elkészítés:
A tarját kicsit klopfolom, sózom, borsozom, a zsíron mindkét oldalát sütöm 2- 3 percig. A krumplit karikára vágva megfőzöm. A hagymát, paradicsomot, paprikát felkarikázom, a húsos szalonnát bevagdosom. Egy kisebb tepsibe(lehet jénai tálba is), alulra rakom a krumpli felét, megsózom, locsolok rá a hús zsírjából, erre jön az egyik hagyma, paradicsom, paprika(télen a lecsó fele), ezt is sózom, majd rárakom a húsokat. A húsokra rakom ismét a hagymát, paradicsomot, paprikát(lecsó másik felét), sózom. Tetejére rakom sorban a maradék krumplit, amit szintén meglocsolok picit a hús zsírjával, majd sorban rárakom a húsos szalonna szeleteket. Először alacsony hőmérsékleten sütöm fél óráig, hogy a hús párolódjon még, majd nagyobb hőfokon sütöm, hogy a krumpli és a szalonna megpiruljon a tetején. Tálaláskor a pirult szalonnát a tetejére teszem.