Hozzávalók:
2,5 kg császárhús, és oldalas vegyesen
2,5 kg krumpli
5 szál répa
4 nagyobb fej hagyma
2 nagyobb fej fokhagyma
só, őrölt bors
3 szál friss rozmaring
A gyors páchoz:
kevés étolaj
só, őrölt bors
őrölt pirospaprika
csipetnyi őrölt kömény
egy kevés fokhagymapor
*
Elkészítés:
A gyors pác hozzávalóit összekeverjük, majd beletesszük a húsokat.
A hagymát és a répát karikákra vágjuk, a krumplit hasábokra.
A fokhagymát hámozás nélkül a közepén kettévágjuk és a tepsi négy sarkába tesszük.
A tepsi aljára kerül a krumpli, rá a répa és a karikázott hagyma.
Enyhén megsózzuk, borsozzuk, majd rátesszük a bepácolt húsokat és a rozmaring leveleket.
Ráöntjük a maradék páclét, majd lefóliázva alsó-felső sütéssel 1 órán át sütjük.
Levesszük róla a fóliát és még fél óráig pirítjuk.
Friss paradicsom és uborka salátát kínálunk mellé.