Tepsis sült krumpliágyon

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

2,5 kg császárhús, és oldalas vegyesen
2,5 kg krumpli
5 szál répa
4 nagyobb fej hagyma
2 nagyobb fej fokhagyma
só, őrölt bors
3 szál friss rozmaring
A gyors páchoz:
kevés étolaj
só, őrölt bors
őrölt pirospaprika
csipetnyi őrölt kömény
egy kevés fokhagymapor

*

Elkészítés:

A gyors pác hozzávalóit összekeverjük, majd beletesszük a húsokat.
A hagymát és a répát karikákra vágjuk, a krumplit hasábokra.
A fokhagymát hámozás nélkül a közepén kettévágjuk és a tepsi négy sarkába tesszük.
A tepsi aljára kerül a krumpli, rá a répa és a karikázott hagyma.
Enyhén megsózzuk, borsozzuk, majd rátesszük a bepácolt húsokat és a rozmaring leveleket.
Ráöntjük a maradék páclét, majd lefóliázva alsó-felső sütéssel 1 órán át sütjük.
Levesszük róla a fóliát és még fél óráig pirítjuk.
Friss paradicsom és uborka salátát kínálunk mellé.

Tepsis sült krumpliágyon