Hozzávalók:
2,5 kg. császár, és oldalas vegyesen,
2,5 kg. krumpli,
5 szál répa,
4 nagyobb fej hagyma,
2 nagyobb fej fokhagyma,
só, őrölt bors,
3 szál friss rozmaring.
A gyors páchoz: kevés étolaj, só, őrölt bors, őrölt pirospaprika, csipetnyi őrölt kömény, és kevés granulált fokhagymapor.
*
Elkészítés:
Ezt az ételt nejem készítette, de szokás szerint, én teszem közzé.
Én gyakorlottabb vagyok receptírásban.
Készíthetitek úgy is, hogy a húst előre bepácoljátok, de ebben az esetben gyors pácot kevert ki Párom.
Étolajból, sóból, őrölt borsból, őrölt pirospaprikából, kevés fokhagymaporból, és őrölt köményből.
.
A hagymát megtisztította, majd karikára, a krumplit tisztítás után hasábra, a répákat karikára vágta.
A fokhagymát hámozás nélkül középen kettévágta, és a tepsi négy sarkába rakta.
A tepsi aljára került a krumpli, majd a répa, később a karikázott hagyma.
Enyhén meg lett sózva, kevés frissen őrölt bors is került rá, majd a bepácolt húsok jöttek.
A rozmaring leveleket a húsok közé tettük.
A kevés maradék páclé is rá lett öntve.
Más zsiradék, és folyadék nem lett alá téve, elég volt a császárból kisülő fűszeres lé.
Lefóliázva ment a sütőbe, alsó, felső sütéssel.
Egy óra után, a fóliát levéve visszakerült, és fél óráig sült még.
Ezalatt, az alatta lévő léből sok elpárolgott, és a hús teteje is kicsit pirult.
Nem sült ropogósra a bőre, de nem is ez volt a cél.
Mindenki kedvére szedett belőle, de bőségesen maradt vacsorára is.