Hozzávalók:
1 nagy pohár tejföl (370 g)
1 tejfölös pohár nyers rizs
30 dkg füstölt szalonna
50-60 dkg hús (csirkemell vagy sertés lapocka)
( én púlykatallérból készitettem )
1 tejfölös pohár víz
ételízesítő ízlés szerin
Én dupla adagból készitettem
a szalonnát kakastarélyra vágtam mert a család nem nagyon szereti s igy könyebben el tudtam távolitani ( jó uzsonna lett belőle )
a rizs közzé kevertem egy kis zöldborsót is
*
Elkészítés:
A tejfölt elkeverjük a vízzel és egy tepsibe öntjük. A tejfölös pohárban kimérjük a rizst, majd azt is a tepsibe öntjük, ízesítjük és jól elkeverjük.
A húst vékony szeletekre vágjuk és a rizs tetejére fektetjük a szeleteket egy rétegben. A szalonnát kisujjnyi csíkokra vágjuk és kb 2 centinként rárakosgatjuk a hús tetejére.( én kakastarély formába vagdostam majd később le szedtem a rizs tetejéről)
Lefóliázzuk. Jól előmelegített sütőben (gázsütőben a legnagyobb fokozat) 1 óra alatt elkészítjük.