Tepsis rizses hús

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 nagy pohár tejföl (370 g)
1 tejfölös pohár nyers rizs
30 dkg füstölt szalonna
50-60 dkg hús (csirkemell vagy sertés lapocka)
( én  púlykatallérból készitettem )
1 tejfölös pohár víz
ételízesítő ízlés szerin
Én dupla adagból készitettem
a szalonnát kakastarélyra vágtam    mert a család nem nagyon szereti  s igy könyebben el tudtam távolitani (  jó uzsonna lett belőle   )
a rizs közzé kevertem egy kis zöldborsót  is

*

Elkészítés:

A tejfölt elkeverjük a vízzel és egy tepsibe öntjük. A tejfölös pohárban kimérjük a rizst, majd azt is a tepsibe öntjük, ízesítjük és jól elkeverjük.
A húst vékony szeletekre vágjuk és a rizs tetejére fektetjük a szeleteket egy rétegben. A szalonnát kisujjnyi csíkokra vágjuk és kb 2 centinként rárakosgatjuk a hús tetejére.(  én  kakastarély  formába  vagdostam    majd később  le szedtem a rizs tetejéről)
Lefóliázzuk. Jól előmelegített sütőben (gázsütőben a legnagyobb fokozat) 1 óra alatt elkészítjük.

Tepsis rizses hús