Hozzávalók:
6 tojás fehérje
25 dkg kristálycukor
10 dkg liszt
15 dkg kókusz reszelék
Krém:
6 tojás sárgája
1/2 liter tej
20 dkg kristálycukor
1 cs vanília ízű főzős pudingpor
20 dkg vaj
*
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral, majd hozzákeverjük a lisztet és a kókusz reszeléket.
Kizsírozott, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük.
Én 190 fokon, légkeveréssel kb.
20-25 percet sütöttem, mikor már kezd barnulni a széle, akkor jó!
Krém: Lábasba tenni a 6 sárgáját, majd habosra verni a kristálycukorral, lassanként kézi habverővel belekeverni a tejet és a pudingport, majd állandó keverés mellett sűrű krémmé főzni.
Mikor kihűlt a főzött krém, belekeverjük a vajat és jól kihabosítjuk, majd a kihűlt tészta tetejére kenjük.
(Kevertem bele egy kis kókusz aromát is!) A krém tetejét megszórjuk kókusz reszelékkel.