Hozzávalók:
6 szelet karaj
3 szelet húsos szalonna
4 nagyobb krumpli
2 nagy fej hagyma
3 nagy paradicsom, 4 paprika
2 ek zsír
só, bors
*
Elkészítés:
A karajt kicsit klopfolom, sózom, borsozom, zsíron mindkét oldalát sütöm 2- 3 percig.
A krumplit karikára vágva, sós vízben megfőzöm.
A hagymából, paradicsomból , paprikából lecsót készítek.
A húsos szalonnát bevagdosom.
Egy tepsibe(vagy jénaiba), alulra rakom a krumpli felét, megsózom, és erre jön a lecsó fele, majd rárakom a húsokat. A húsokra szedem a lecsó másik felét.
Tetejére rakom sorban a maradék krumplit, amit meglocsolok picit a hús zsírjával, majd rárakom a húsos szalonna szeleteket.
Először alacsony hőmérsékleten sütöm fél óráig, hogy a hús párolódjon még, majd nagyobb hőfokon sütöm, hogy a krumpli és a szalonna megpiruljon a tetején.
Tálaláskor a pirult szalonnát a tetejére teszem.