Tepsis lecsós karaj

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Haladó

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

6 szelet karaj
3 szelet húsos szalonna
4 nagyobb krumpli
2 nagy fej hagyma
3 nagy paradicsom, 4 paprika
2 ek zsír
só, bors

*

Elkészítés:

A karajt kicsit klopfolom, sózom, borsozom,  zsíron mindkét oldalát sütöm 2- 3 percig.
A krumplit karikára vágva, sós vízben megfőzöm.
A hagymából, paradicsomból , paprikából lecsót készítek.
A húsos szalonnát bevagdosom.
Egy tepsibe(vagy jénaiba), alulra rakom a krumpli felét, megsózom, és erre jön a lecsó fele, majd rárakom a húsokat. A húsokra szedem a lecsó másik felét.
Tetejére rakom sorban a maradék krumplit, amit meglocsolok picit a hús zsírjával, majd  rárakom a húsos szalonna szeleteket.
Először alacsony  hőmérsékleten sütöm fél óráig, hogy  a hús párolódjon még, majd nagyobb hőfokon sütöm, hogy a krumpli és  a szalonna megpiruljon a tetején.
Tálaláskor a pirult szalonnát a tetejére teszem.