Hozzávalók:
8 szelet karaj
4 szelet húsos szalonna
1 kg krumpli
2 fej hagyma, karikára vágva
2 ek zsír só, bors
*
Elkészítés:
A karajszeleteket kicsit klopfolom, sózom, borsozom, a zsíron mindkét oldalát sütöm 2- 3 percig.
A krumplit karikára(ha nagy, félkarikára) vágva megfőzöm.
A hagymát is karikára vágom.
Egy tepsibe, alulra rakom a krumpli felét, megsózom, locsolok rá a hús zsírjából, erre jön az egyik hagyma, kicsit ezt is sózom, majd rárakom a húsokat. A húsokra rakom a másik hagymát, sózom. Tetejére rakom a maradék krumplit, majd arra a bevagdosott húsos szalonna szeleteket.
Először alacsony hőmérsékleten sütöm fél óráig, hogy a hús párolódjon még, majd nagyobb hőfokon sütöm, hogy a krumpli és a szalonna megpiruljon a tetején.