Hozzávalók:
50 dkg tengeri halfilé
1 kg burgonya
1 csomag halak fűszerkeverék
2 ek olívaolaj
2 db cukkini
2 pohár tejföl
2 ek sűrített paradicsom
10 dkg sajt
1 db citrom leve
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
*
Elkészítés:
A krumplit meghámozom és karikára vágom és egy kiolajozott tepsi aljára rendezem.
A halas fűszerkeverék felét rászórom.
Ezután rárakom a felkockázott halat, megszórom őrölt borssal, ráfacsarom a citrom levét, majd befedem az ugyancsak karikára vágott cukkínival.
Egy tálban elkeverem a tejfölt a sűrített paradicsommal és a maradék fűszerkeverékkel és rákanalazom a cukkínira.
Tetejére reszelt sajtot szórok és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütöm.
Ha a sajt megpirul a tetején akkor készen van.
Nem kell folyadékot aláönteni, mert az összetevők mindegyike tartalmaz vizet, amit a sütéskor elenged.
A sózásnál figyelembe vettem, hogy a fűszerkeverék tartalmaz sót.
http://karcsifozdeje.
blogspot.
hu/2015/01/tepsis-hal-cukkinival.
html