Hozzávalók:
2,5 kg csirkeszárny (23-24 db)
1 jó evőkanál vöröshagymakrém
1 evőkanál fokhagymakrém
1 evőkanál mustár
1 evőkanál méz, mokkáskanál őröltbors
0,5 dl víz
0,5 dl olaj
2 fej vöröshagyma
ízlés szerint só
*
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk és készítünk rá egy kis mázt.
A képen látható 23 darab, közel kettő és fél kiló húshoz, tettem 1 jó evőkanálnyi vöröshagymakrémet, valamivel kevesebb fokhagymakrémet, egy evőkanál mustárt, mokkáskanál őrölt borsot, egy evőkanál mézet, ezeket ízlés szerinti sóval jól összedolgoztam. Majd a szárnyakat alaposan bemázoltam, vagyis beleforgattam ebbe a masszába, öntöttem alá fél decinyi vizet, 2 nagy fej vöröshagymát rákarikáztam és alufóliával betakartam.
Légkeveréssel, előmelegített sütőben 140 fokon 50 percig sütjük, majd a fóliát levéve 10-15 percig pirítunk rajta egy picit.


