Tepsis csirkemáj

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Anita

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Tepsis csirkemáj

Tepsis csirkemáj

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj(szív nélkül)
1 jó nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma,vagy kis fokhagymagranulátum
1 db tyúkhúsleves kocka
fűszerek: majoranna,bazsalikom,csipet oregáno
a sütéshez: liszt,őrölt bors,étolaj

*

Elkészítés:

A megmosott,előkészített csirkemájat őrölt borssal elkevert lisztbe forgatom,majd forró olajban hirtelen kisütöm.Nem kell sokáig,csak éppen kifehéredjen,és  átforgatom mindkét oldalára.Szűrőlapáttal kiszedem a tepsibe,amibe majd a sütöbe teszem.Szépen elrendezem egymás mellé őket.Egy bögre vízben(2-2,5 dl)megfőzök egy húsleveskockát,majd hozzákeverem a fűszereket,és a fokhagymát.Ezzel a forró levessel leöntöm a csirkemájat szép egyenletesen.Egy jó nagy fej vöröshagymát vékony karikákra szelek,és az egészet betakarom vele.Nyáron jó vastagon megrakom még paradicsomkarikával is,nagyon finom!
Először alufóliával letakarva rakom a sütőbe,majd kb.15 perc után leveszem róla,hogy a tetején a hagyma is szépen piruljon.Sütés után egy kicsit szaftos marad,elég olyan sósan,amit a húsleveskocka ad,nem kell külön besózni!Én mexikói rízzsel vagy rizibizivel tálalom.Hidegen is nagyon finom friss kenyérrel!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tepsis csirkemáj