Hozzávalók:
6 db csirkecomb
2 kg burgonya
20 dkg füstölt szalonna
1kk.majoránna
1kk.őrölt fekete bors
1 kk. ételízesítő
1 kk.szárnyas fűszerkeverék
só
5-6 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
1 db hegyes erős paprika
*
Elkészítés:
Előkészítés:A combokat megtisztítjuk,ha nagyok két három helyen bevágjuk a csontig.A burgonyát meghámozzuk, nagyobb hasábokra vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk.A szalonnát vékony szeletekre vágjuk.
Elkészítés: Egy tepsit kibélelünk a szalonna szeletekkel.Rátesszük a cikkekre vágott burgonyát, négybe vágott vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket.Befűszerezzük, majd a burgonyára fektetjük a combokat és a paprikát. A fűszerekből szórunk a burgonyára is.Kevés vizet öntünk a tepsibe, majd lefóliázzuk és előmelegített sütőben fólia alatt egy órát sütjük.Levesszük a fóliát és kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük a combokat.