Hozzávalók:
1,5 kg oldalas
20 dkg zsír
4 nagy gerezd fokhagyma
só
bors
víz
*
Elkészítés:
A húst darabokra vágom, egy nagy gáztepsibe rakom, ott sózom, borsozom. Közé rakom a zsírt, a felszeletelt fokhagymát és felöntöm kb. 2 dl vízzel.
Ezután alufóliával lefedem és előmelegített sütőbe, közepestől kicsit magasabb hőmérsékletre teszem. 1 óra múlva leveszem a fóliát, kisebbre veszem a hőt, pótolom a vizet, visszateszem a fóliát és visszateszem a sütőbe. Majd fél óra múlva újra ránézek, villát szúrok bele, hogy megnézzem, mennyire puha a hús. Ha kell még öntök alá pici vizet, és még 20 perecig sütöm. Ezalatt szép pirosra megsül és zsírjára sül a hús.
Krumplipürét készítettem hozzá, de tetszőleges körettel tálalható.