Tepsiben sült fasírgolyók, kapros tejföllel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Dézi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Tepsiben sült fasírgolyók, kapros tejföllel

Tepsiben sült fasírgolyók, kapros tejföllel

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

50 dkg húsból fasírtot készítünk
75 dkg krumpli
krumplik alá vékony szelet szalonna (elhagyható)
reszelt sajt
Mártáshoz:
1 nagy  és 1 kicsi pohár tejföl
2 szál újhagyma, ha már nincs akkor hagyma apróra vágva

kapor
bors
10 dkg sajt

*

Elkészítés:

A krumplit megtisztítjuk, félbevágjuk, ha nagyok, akkor cikkekre, hogy megpuhuljon addig, amíg megsül a fasírt.
A fasírtot is elkészítjük.
A következőképpen belerakjuk a tepsibe (a rövidebb oldalnál kezdjük.): rakunk egy sor krumplit, ami alá vékony szelet szalonnát teszünk, majd a következő sorba kerül a zsemlemorzsába forgatott fasírt, (nekem 4 gombóc fért el egymás mellett) és így végig rakjuk a tepsit, amíg van hozzávaló.
A mártást jól kikeverjük és a krumplira locsoljuk.
Készre sütjük, a végén megszórjuk a gombócokat sajttal és még visszatesszük pár percre, hogy rápiruljon a sajt.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tepsiben sült fasírgolyók, kapros tejföllel