Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 kg sima búza finomliszt
25 dkg darált tepertő,vagy natúr tepertőkrém
25 dkg vaj/margarin,vagy vegyesen
1 ek só
1 tk őrölt bors
1 kocka élesztő
1dl tej
csipet cukor
2 tojás sárgája
1 nagy doboz tejföl (330g)
*
Elkészítés:
Elkészítés:
Az élesztő a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
A lisztet a sóval,borssal jól összekeverjük,beletesszük a tepertőt,vajat és összemorzsoljuk,beleöntjük megkelt élesztőt,
a tojássárgákat,a tejfölt és közepesen lágy,jól gyúrható tésztát készítünk.
Letakarva kb.fél órát kelesztjük,(nyilván télen 1óra is lehet)
elnyújtjuk,minden oldalát behajtjuk,újból fél óra pihenés,újra
nyújtás 1cm vastagra,késsel bevagdossuk,nagyobb szaggatóval kiszaggatjuk,tepsibe rakjuk,(nekem 2 tepsivel lett 35×40-es) a sütőt 175 fokra előmelegítjük(addig pihennek a pogácsák)és szép világos pirosra sütjük.
Nagyon finom!
Jó étvágyat hozzá!
Saját recept