Tepertős pogácsa ( Hajtogatott )

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

160

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Tepertős pogácsa ( Hajtogatott )

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 dl tejföl
1 dl tej
1 tojás-
2 teás kanál só
3-4- kanál bor
12 dkg ráma margarin
60 dkg liszt
1 teás kanál cukor
4 dkg élesztő
40 dkg darált tepertő
…..1 tojás a kenéshet

*

Elkészítés:

Az élesztőt felfutattjuk
-az össszes anyagot összekeverjük
Kivéve a tepertöt
a tésztát elkezdjük
dagasztani
-letakarjuk és kelesztjük 30-40- percig
-ezután kinyújtjuk előbb duplán majd szimplán hajtogatjuk.
-az -az :kinyújtom a tésztát megkenem egy adag  darált tepertővel  ,megszórom frisen darált fekete borsal
-Gondolatban három részre osztom,jobbról és balról is a középső részre hajtom-az igy kapott csikot megint megkenem tepertővel majd a tésztát fentről és lentről is a középig visszahajtom majd  még ezt is félbehajtom
-letakarom  és hagyom 30 percig pihenni
-a hajtogatást  és a tepertővel való kenést még 2 x megismétlem-közte 30 perc pihentetéssel
-végül újnyi vastagra kisodrom éles késsel bevagdosom és közepes  nagyságú  pogácsa szaggatóval  kiszaggatom –
-tepsiben sorakoztatom s újból 20-30 percig pihentetem
-megkenem felvert tojással -vigyázva nehogy le csorogjon  ( ha lecsorog a tojás nem nő fel a pogácsa  )
-180 -190 foknál 15-20 perc alatt megsütjük

Tepertős pogácsa ( Hajtogatott )

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tepertős pogácsa ( Hajtogatott )