Tepertős pogácsa (Gluténmentes)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

100

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

20 dkg tepertő
1 dl tej
1 tk cukor
2 dkg élesztő
15 dkg Nutri Free mix per Pane liszt
15 dkg Miklós’ Universal mix liszt
1,5 tk só
1 db egész tojás
1 db tojássárgája
1 ek olvasztott zsír
1 ek tejföl
½ kk őrölt bors
A lekenéshez:
1 db tojás

*

Elkészítés:

A tepertőt ledaráljuk, a langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A liszteket összekeverjük a sóval, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojást és a sárgáját, az olvasztott zsírt, a tejfölt, az őrölt borsot, és a darált tepertőt.
Alaposan összegyúrjuk, lágy, rugalmas tésztát kell kapnunk.
Ha nem elég lágy, lehet még hozzáadni egy kevés tejfölt, ha ragad, akkor egy kevés lisztet.
Letakarva, langyos helyen 1 órán át kelesztjük, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk, éles késsel kb.
1/2 cm mélyen berácsozzuk, kiszaggatjuk, és szilikonos sütőlapra tesszük a pogácsákat.
Amíg a sütő bemelegszik 200 fokra, a pogácsák még pihennek egy keveset, majd a villával felvert tojással lekenjük és betesszük a sütőbe.
5 perc után visszavesszük a hőt 180 fokra, és így sütjük még 15 percig.