Hozzávalók:
70 dkg liszt
1 dl joghurt(vagy tejföl)
2 dl tej
1 kk só
2 ek. cukor
2 tojás
5 dkg élesztő
Kenéshez:
10 dkg darált tepertő
20 dkg mangalica háj+ 3 ek liszt
*
Elkészítés:
Az élesztőt a cukorral, kevés tejben megfuttatom.
A tészta hozzá valóit jól összedolgozom, másfél órát hideg helyen pihen.
Kerek lappá nyújtom.
Erre kentem a 20 dkg lisztes hájat és a darált tepertőt.
A tepertőt a gépi darabolóval daráltam át, kevés liszttel vegyítve.
Aztán a tésztát feltekertem, mint a bejglit.
Pihent félórát.
Megint kinyújtottam, pihenés.
Ezt még egyszer megismételtem.
Ezután 2 ujjnyi vastagra nyújtottam, bevagdostam, szaggattam és lekentem tojással.
Megszórtam szezám maggal.