Tepertős pogácsa

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Etelka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

200

Nehézség

Haladó

Tepertős pogácsa

Recept leírás:

Hozzávalók:

100 dk finomliszt,30 dk darált tepertő, 2cs szárított élesztő,1 ek cukor, 0.5 l tej,2 ek só, 2 db tojássárgája,10 dk rama,1 tk só, 1 kk.őrölt bors
Tetejére egy db tojás, 3 ek tej

*

Elkészítés:

A tejet meglangyosítom és kiveszek belőle1, 5 dl-t ebbetesze a cukrot és az élesztőt, jól elkeverem.
A többi hozzávalót beleteszem a kenyérsütő edényébe, kivéve a tepertő, és az 1 tojás meg a 3 ek tej.
1tk só.
Ha az élesztő felfutott azt is hozzáteszem és 90 perces programra indítom.
Ez idő alatt összekeverem a darált tepertőt az 1 tk sóval, borssal.
Ha kész a tészta kiveszem és jól átdolgozom, majd egy órát langyos helyen pihentetem, ezidő alatt duplájára kel.
Masjd elnyújtom és rákenem a tepertőt egy ek hátúljával szépen elegyengetem.
Majd képzeletben 3 részre osztom éa úgy hajtom, balról, jobbra, jobbról balra, 3 réteg lesz egymáson, majd keresztebn ugyanígy.
leborítom, lefedtem én egy pléddel 20 perc pihenés.
Majd ezt még 2-szer megímételtem.
A végén 1cm-re nyújtom, az egy tojással lekenem, bekockázom a tetejét jó éles késsel és kiszaggatom.
Majd a kezemmel kicsit megformázom minden egyes pogácsát és szilikonos sütőlapra helyezem és 20 percig pihentetem, addig a sütő bemelegszik 180 fokosra.
Kb 20 perc sütés, amikor kiveszem rögtön tejjel megkenem a tetejüket és konyharuhával leterítem.
Majd 10 perc elteltével rakom tálcára.
Finom lett.
Lászlóné Búzási receptje alapján készült

Tepertős pogácsa

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tepertős pogácsa

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!