Hozzávalók:
Tepertős pogácsa.
80dkg. liszt, 35dkg. darált tepertő, 5dkg. élesztő, 2 egész tojás+1 kenéshez, 10dkg zsír, 2dkg. só, 1ek. cukor,kb. 3dcl. tej a dagasztáshoz.
*
Elkészítés:
A megszitált liszthez hozzá adjuk a darált tepertőt és elmorzsoljuk. Bele tesszük a tojásokat, sót a zsírt és egy ek. cukor és langyos tejjel kelesztett öt dkg. élesztőt. Mivel ez elég zsíros tészta így dagasztani nemigen lehet csak jól kigyúrjuk. Addig gyúrjuk míg a kezünkről és a tál oldaláról elválik a tészta. Félre tesszük meleg helyre keleszteni. KB. egy órát utána húszpercenként kinyújtjuk és hajtogatjuk. a harmadik hajtogatás után másfél cm. nyújtjuk a tetejét bevagdossuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk sütő papírral bélelt tepsibe tesszük tetejét felvert tojással megkenjük . addig pihentetjük míg a sütő bemelegszik. és 180 fokon 25 perc alatt szép pirosra sütjük.