Tepertős pogácsa

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

80

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Tepertős pogácsa

Tepertős pogácsa

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

60 dkg finomliszt
15 dkg rétesliszt
2 tojás
25 dkg darált tepertő
3 dkg só
1 csapott teáskanál cukor
1 csomag élesztő
2 dl meleg tej
4 evőkanál tejföl
15 dkg reszelt sajt,

*

Elkészítés:

A liszteket mély tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk ebbe tesszük a cukrot, sót, és az élesztőt belemorzsoljuk.
Majd a meleg tejet ráöntjük és 5 percig állni hagyjuk. Utánna hozzáadjuk a tejfölt, 1 db tojást, és 1 db tojássárgáját.
Sima tésztává gyúrjuk, és lisztezett gyúródeszkán 3 kis cípót formálunk belőle.
Majd lisztezett deszkán egyesével téglalap alakura nyújtjuk, s az utolsót megkenjük tepertő krémmel, erre tesszük a 2-ik nyújtott tésztánkat, újra megkenjük és a 3-ik tésztát is megkenjük vele, ha ez is meg van zsepkendő formára össze hajtjuk, és 30 percig kelni hagyjuk.
Majd újra két újjnyi vastagra nyújtjuk, és ugyanúgy összehajtjuk, és újra 30 percet kelesztjük.
Majd másfélújjnyi vastagra nyújtjuk, közepes pogácsa szaggatóval szaggatjuk ki.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük de ne szorosan.
Előmelegített sütőben 360 fokos lángon készre sütjük, 30 perc alatt.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tepertős pogácsa