Hozzávalók:
100 dkg sima liszt
25-30 dkg őrölt tepertő
1 – 1 ½ dl olaj ( függ a tepertő zsírosságától )
Kb. 4 dcl tej
5 dkg élesztő
bors, só, kömény
Pici tejből,lisztből,cukorból ,kovászt készitünk…
*
Elkészítés:
Pici tejből,lisztből,cukorból ,kovászt készitünk.
5 dkg élesztôt felfuttatok tejben, pici só, 1 kk liszt, 1 kk cukor….1 kg sima lisztbe beleöntöm, aztán szórok rá köményt, borsot, sót…kb. 1 dcl olajat és annyi langyos tejet, hogy jól kilehessen doldozni ( ne ragadjon a kézhez!! ) Vagy lehet kenyérsütőben dagasztani.
Ha megkelt kb. 30-40 perc után kisíkárolom 2cm vastagra, megkenem az őrölt tepertővel, és 4 oldalról hajtom össze… ( megint kelesztem, ezt 3 X ismétlem meg. ( ezért ilyen szép réteges ).
Utána kiszaggatom és olajozott tepsire rakom, kicsit távolabb egymástól, mert még kellni fog …kb.180 C. folon sütöm.
A tetejét felvert tojással kentem meg és megszórtam köménnyel.