Tepertős pogácsa

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

90

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Nehéz

Tepertős pogácsa

Recept leírás:

Hozzávalók:

*

Elkészítés:

Először a tepertőt ledarálom a megtísztitott vöröshagymával.
A tejet meglangyosítottam, beleszórtam a cukrot, majd belemorzsoltam az élesztőt.
Hagytam 10 percig pihenni.
A zsírt elmorzsoltam a liszttel, majd belekevertem a sót.
Közepébe egy mélyedést készítettem, ide tettem a tejfölt, a tojásokat és a kissé felfuttatott élesztőt.
Illetve a darált hagymás tepertőt.
A tésztát összegyúrtam.
és a gyors kelesztőbe tettem ez kb 20 perc alatt megkel.
A tésztánk ekkor még kissé lágyabb, de nem kell megijednünk, miután 30 percre hűtőbe tesszük pihenni kellően összeáll és könnyű lesz vele dolgozni a továbbiakban.
Miután a hűtőben pihentettem egy fél órát.
Szépen kinyújtottam, majd hajtogattam A tészta felső harmadát a középső harmadra hajtottam, majd az alsó harmadát ennek a tetejére.
Hagytam pihenni 20 percet.
Majd újra nyújtottam.
ezt 3x megismételtem.
Közben pihenni hagyni lehet a hűtőben egy tálcára tenni, mert a zsír miatt lágyabb.
Mikor kész volt ujjnyi vastagra nyújtottam, majd a legkisebb pogácsa szaggatómmal, amit közben lisztbe mártottam kiszaggattam, de elöttebevagdostam a tetejét éles késsel és tojással lekentem.
Sütőpapírral bélelt tepsire ültettem őket és hagytam megint 30 percig kelni.
Ezalatt előmelegítettem a sütőt 200 fokra.
Majd 20-25 perc alatt készre sütöttem.
Ebből az adagból nekem 3 tepsivel lett olyan 150 db körül.

Tepertős pogácsa

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tepertős pogácsa

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!