Tepertős lepény

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsuzsa50

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Tepertős lepény

Tepertős lepény

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 kg liszt
2 EK zsir
1 sütőpor
2 marék tepertő – darált tepetrőt használtam  – 3 EK
15 dkg húsos szalonna apró kockára vágva
lenmag
só, bors

*

Elkészítés:

A lisztet  dagasztótálba tesszük, hozzáadjuk a sót, sütőport és annyi vizet adunk hozzá, hogy közepes állagú tésztát kapjunk. Meggyúrjuk. Kiboritjuk a tésztát a tálból, megkenjük zsirral, rászórjuk a tepertőt – megkenjük  darált tepertővel -, kockára vágott szalonnát és összegyúrjuk. Kicsit állni hagyjuk és kizsirozott tepsibe rakjuk a tésztát, négyzeteket vágunk bele, megszórjuk lenmaggal és kelni hagyjuk kb fél órát.   Sütőbe rakjuk 18O fokon megsütjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tepertős lepény