Tepertős Káposzta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg körüli  édesKáposzta
2 nagy fej hagyma
3o dkg tepertő
só,
frissen őrölt fekete bors
őrölt kömény
olaj
egy csepp ecet

*

Elkészítés:

Elkészítés
A tepertős  káposztát nagyon egyszerű elkészíteni, akár előre is elkészíthetjük, majd tarthatjuk hosszú ideig lehűtve.
A tepertőt apróra vágjuk ,de le is darálhatjuk
Egy tálba tegyünk egy kevés olajat és a hagymát apróra vágva pirítsuk meg.
Majd hozzáadjuk a tepertőt ,picit pirítjuk
Majd belerakjuk az előre elkészített vékonyra szelt  káposztát. Keverjük jól össze és fűszerezzük meg.
Fedjük le és pároljuk puhára .
Hagyjuk főni addig amíg a   káposzta  meg nem puhul .Végén egy csepp ecettel ízesítjük . Mielőtt kész lenne vegyük le a tál fedelét, hogy a fölösleges folyadék párologjon el.
Mikor tálaljuk ,önálló ételként burgonya pürével vagy burgonya gombóccal ajánlom. De sültekhez köretnek is kiváló .

Tepertős Káposzta