Hozzávalók:
1,5 kg zsirszalonna
Kb 0,5 dl viz
0,5-1 dl tej
So izles szerint
*
Elkészítés:
A zsirszalonnat vagjuk ossze kb 2 ujjnyi vastag kockara.
Egy nagyobb labas aljaba ontsunk annyi vizet ,hogy a labas aljat eppen ellepje es adjuk hozza a kockara vagott zsirszalonnat. ( a vizet sutes kozben elfovi ) Kezdjuk sutni.Mikor kezd osszeesni a zsirszalonna sozzuk meg es sussuk tovabb. Neha keverjuk meg nehogy megegjen.Mikor latjuk,hogy szepen megsult szurjuk le.Egy hoallo talba ontsuk at az elkeszult zsirt szuron keresztul,majd a szurobol ontsuk vissza a labasba a tepertot . Adjuk hozza a tejet es piritsuk a megfelelo szin elereseig. ( piritas kozben a tej elfo alola)Piritas kozben keverjuk neha ,nehogy megegjen.
Hutoben taroljuk.