Tengeri halfilé sajtmártással

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Tengeri halfilé sajtmártással

Tengeri halfilé sajtmártással

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

60 dkg tengeri halfilé
1 db citrom
só, fehérbors, fűszerkeverék ízlés szerint
2 ek olíva olaj
3 dl tej
1 dl tejszín
10 dkg trappista sajt
5 dkg parmezánsajt
8 dkg paranyica sajt
1 dkg keménysajt
liszt sajtmártáshoz
friss zöldség keverék ( paradicsom, paprika, sárgarépa, stb )
1 dl száraz vörösbor, vagy fél dl konyak

*

Elkészítés:

A halakat befűszerezzük sóval, fehérborssal, fűszerkeverékkel majd megszenteljük citromlével.
A halszeleteket kevés olajon megsütjük.
Sajtmártás:
A sajtokat lereszeljük, majd felforraljuk, ízesítjük, sóval, borssal, fűszerkeverékkel. Belerakjuk a tejszínt és behabarjuk.
Ha kellő sűrűségű levesszük a tűzről.
A friss zöldséget pároljuk ( de lehet sütni is ).
Tálaláskor sült halakra ráöntjük a sajtmártást, és a tetejére a párolt vagy sült zöldséget.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tengeri halfilé sajtmártással