Tengeri halfilé Dubarry módra

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Tengeri halfilé Dubarry módra

Tengeri halfilé Dubarry módra

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

4 db tengeri halfilé /természetesen édesvízi is lehet /
5 dkg vaj
1 db citrom

40 dkg karfiol
A besamel mártáshoz:
1/2 l tej
12 dkg margarin vagy vaj
10 dkg finom liszt

őrölt fehérb bors
ételízesítő
A tetejére:
15 dkg reszelt trappista sajt
A körethez:
2 szál sárgarépa
1 db padlizsán
2 db cukkini
4 db paprika
őrölt fehér bors
ételízesítő
étolaj

*

Elkészítés:

Előkészítés:A halszeleteket sózzuk,citromlevet csepegtetünk rá és  10-15 percig állni hagyjuk.A zöldségeket vastagabb szeletekre vágjuk.
Elkészítés:A karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük,leszűrjük.Elkészítjük a besamelt:A margarint felolvasztjuk,beletesszük a lisztet,habverővel elkeverjük.Felöntjük forró tejjel és addig forraljuk állandóan kevergetve amíg besűrüsödik.Ízesítjük sóval,borssal,ételízesítővel.Hagyjuk kicsit hűlni.A halszeletek mindkét oldalát forró vajon hirtelen átsütjük.Elég 1-1 perc oldalanként.Tepsibe vagy jénaiba tesszük egymás mellé.Minden szeletre karfiolt halmozunk és bevonjuk a besamel mártással /habzsákkal vagy kanállal /Megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.A körethez a zöldségeket serpenyőben pár csepp olajon megsütjük.Ízesítjük zöldség fűszerrel vagy ételízesítővel és egy csipet fehér borssal.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tengeri halfilé Dubarry módra