Temesvári sertéstokány

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marianna

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Temesvári sertéstokány

Recept leírás:

Hozzávalók:

60 dkg sertéscomb
10 dkg füstölt szalonna
2 fej hagyma
1 paprika
1 paradicsom
30 dkg zöldbab
2 gerezd fokhagyma
Ízlés szerint só, bors
2 ek liszt
2 dl tejföl
1 ek pirospaprika

*

Elkészítés:

A sertéshúst és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra, paradicsomot, paprikát kockára vágjuk.
Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centire daraboljuk.
A szalonnát kisütjük.
Rátesszük az apróra vágott hagymát és üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk az átzúzott fokhagymát és még 1 percig píritjuk.
Ehhez öntjük a paradicsomot, paprikát és kb 10 percig dinszteljük.
Rádobjuk a húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, felöntjük kevés vízzel és félpuhára főzzük.
Amikor majdnem kész a hús, hozzátesszük a babot és rászórjuk a pirospaprikát.
Ha a hús és a bab is puha, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.
Forrás után levehetjük a tűzről.
Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Tipp: Ha konzerv babunk van, azt csak akkor tegyük bele, ha már a hús puha.

Temesvári sertéstokány

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Temesvári sertéstokány

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!