Hozzávalók:
4 szelet karaj
40 dkg zöldbab(mélyhűtött is jó)
2 ek. zsír
2 hagyma
1 ek. pirospaprika
1 paradicsom
1 paprika
só
bors
4 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
2 ek. liszt
20 dkg Soós spagetti tészta
*
Elkészítés:
A karajszeleteket, kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom. Egy nagy lábasban megforrósítom a zsírt, a hússzeletek mindkét oldalát 3-3 percig sütöm, majd kiszedem. A visszamaradt pecsenyezsírba teszem a kockára vágott hagymát, világosra pirítom, hozzáteszem a pirospaprikát és felengedem kevés vízzel. Visszarakom a hússzeleteteket, ekkor jön bele a darabolt paradicsom és paprika. Fedő alatt párolom. Fél időben hozzáteszem a zöldbabot, beleteszem a fokhagymát és még sózom, borsozom. Együtt készre párolom. A tejfölt elkeverem a liszttel, kevés vízzel felhígítom(turmixgépben szoktam), simára keverem és a zöldbabos húsra öntöm, jól összeforralom. A spagettit bő, sós vízben kifőzöm és erre szedem a zöldbabos mártást a hússal együtt.