Hozzávalók:
60 dkg. pulyka felső comb filé,
20 dkg zöldbab,
kevés füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db. zöldpaprika
1 db. paradicsom (a paprika, és a paradicsom helyettesíthető 1/2 üveg natúr lecsóval)
200 g. tejföl,
1 kanál liszt,
őrölt pirospaprika ízlés szerint,
kevés fűszerkömény,
1 dl száraz fehérbor,
kevés petrezselyem zöld,
só, frissen őrölt bors.
*
Elkészítés:
A pulykahúst csíkokra vágjuk.
A hagymát nagyon apróra, a paprikát félkarikára, a paradicsomot apró kockákra daraboljuk.
( használhatunk hámozott paradicsomot is) Az apróra vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt hagymát, hozzányomjuk a fokhagymát.
A zsíron kipattogtatjuk a köménymagot is.
A csíkokra vágott húst is hozzáadjuk, majd fehéredésig pirítjuk.
Megsózzuk.
Kevés száraz fehérbort hozzáöntve röviden pároljuk, majd hozzátesszük a paradicsomot is.
Hozzáadjuk a 2-3 cm-es darabokra vágott zöldbabot, vagy ha fagyasztottból készítjük azt !
Ha szükséges kevés vizet töltünk hozzá.
Most adjuk hozzá a félkarikára vágott zöldpaprikát, mert így enyhén roppanós marad.
Ha a hús, és a bab is megpuhult, a tejfölben elkevert kevés liszttel behabarjuk a tokányt.
Őrölt pirospaprikával és frissen őrölt borssal ízesítjük, majd az utolsó kavarás előtt hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem zöldet is.
Olyan körettel tálaljuk, ami magán tartja a bőséges szaftot.
Erre legalkalmasabb a tészta, a galuska, a rizs, vagy a tarhonya.