Hozzávalók:
1 üveg sűrített paradicsom
1 ek. zsír, vagy 2 ek. olaj
1 púpozott kanál liszt.
só, cukor
3 dkg rizs
*
Elkészítés:
A sűrített paradicsomot egy tálba teszem, és felhígítom vízzel. A zsírt (olajat) felforrósítom és rászórom a lisztet, világosra pirítom, ráöntöm a paradicsomot, ekkor gyorsan besűrűsödik. Felöntöm annyi vízzel, hogy levessűrűségű legyen, teszek bele sót, cukrot. Ezután folyamatosan kóstolgatva teszek még hozzá sót és cukrot, mert szerintem minden paradicsomos étel ízét a hozzáadott só és cukor egyensúlya adja meg. A rizst én nem szoktam belefőzni a paradicsomlevesbe, külön párolom meg és csak a tányéron kerül bele. Azért csinálom így, mert a rizs magába szívja a levest, pláne ha 2 napra készítjük. Van, aki betűtésztával szereti, azt is lehet főzni hozzá, mi rizspártiak vagyunk. 🙂