Hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg porcukor
4tojás
kevés tej
20dkg vaj
1cs vaniliás cukor
40dkg kristály cukor
1 evőkanál lekvár
2dkg kakaó
rum vagy aroma
15dkg zsír
*
Elkészítés:
50dkg,liszt 15dkg zsír ,15dkg porcukorral 4 tojás sárgájával 1 sütőporral kevés tejjel
jól összedolgozzuk 3 felé osztjuk kinyújtjuk és megsütjük a lapokat .Legjobb tepsi hátán sütni.
Töltelék : 20dkg vajat 1cs vaníliás cukorral ,15dkg cukorral kikeverünk,
A kisült lapokból egyet összetörünk,1dl rummal meglocsoljuk ,1 evőkanál lekvárt teszünk bele .2dkg kakaót egy kis tejet hogy összeálljon .A vajas krémmel összevegyítjük és a két lap közé töltjük .
Tetejére : A 4 tojásfehérjét 25dkg cukorral gőz fölött felverjük és a tészta tetejére tesszük
Ha 1-2 napot áll hűvös helyen az elkészült Téli fagyi akkor az igazi mert összeérnek az ízek .
Jó étvágyat hozzá