Hozzávalók:
1 kg darált hús
3-4 tojás
4 kifli
1 nagy fej vöröshagyma
6 db virsli
só,bors,pirospaprika, bacon szalonna
*
Elkészítés:
Ezt a receptet a www.nosalty.hu-n találtam, nagyon megfogott,ezért kisebb-nagyobb javitással elkészitettem.
A darált húst összekeverjük a beáztatott és kinyomkodott kiflikkel, tojással, reszelt vöröshagymával, sóval, borssal, pirospaprikával – fasirtot készitünk. A tepsibe sütőpapirt teszünk, majd ráhelyezzük a cipóvá formált húskeveréket.
Tetejére szalonnacsikokat rakunk, a virslit bevagdossuk, majd elkészitjük belőle a teknőc végtagjait, fejét, farkát. 1 tojást leütünk, kikeverünk és bekenjük vele a teknőcünket.
Sütőbe tesszük és kb. 35-4O erc alatt 18O-19O fokon pirosra sütjük. Én kb.2O erc múlva mérsékeltem tüzet 15O fokra – de ez sütőfüggő.
Hidegen-melegen nagyon finom.

