Teknőc torta-gluténmentes

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Teca

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

*

Elkészítés:

9 tojást kettéválasztok.
A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem.
A sárgáját 4-5 evőkanál barna nádcukorral habosra keverem.
1 evőkanál Holland kakaóport és 1 teáskanál fahéjat keverek hozzá.
9 evőkanál rizslisztet (fele fehér, fehér barna rizsliszt), + egy jó csipet szőlőmag őrleményt (elhagyható) egy külön tálban elkeverek, hozzá adok 1 mokkáskanál szódabikarbónát, amelyet kevés citromlében feloldok.
Mindezt a habosra kevert sárgájához adom.
Összedolgozom, a felvert fehérje habot 2 részletben hozzáadva.
A második fehérje hozzáadásánál nagyon finoman, spatulával körkörösen dolgozom össze, hogy ne törjem össze a habot.
A kissé kivajazott tortaformába simítom, előmelegített sütőben 180 fokon, 15-20 percig sütöm.
Tűpróbával ellenőrzöm.
Az első 10 percben a sütőajtaját kinyitni tilos!
KRÉM a teknős közepébe, tetejére: 20 dkg puha vajat, 4 evőkanál barna nádcukorral jól kikeverek.
Hozzá teszek 5-6 érett banánt.
Ízesítem 2 bio citrom héjával, levével.
(Ha szeretjük, mehet bele 6-7 dkg kissé lepirított és ledarált dió vagy mandula vagy mogyoró, pisztácia.
) Megkenegetem a tortát, és kirakom a brekus páncélját.
A lábait, farkincáját is kiviből alakítom ki, a szemei egy kis csokiból lettek.