Hozzávalók:
*55 dkg krumpli (feldolgozás előtt mért súly)
*1 liter víz
*1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*1 csapott kk só
*1 csipet bors
*1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
*4 szál füstölt pulyka virsli
*1,5 ek liszt
*2 ek olaj
*1 kk őrült pirospaprika
*3 dl tejföl
Finom étel koronája a LANTOS Borászat terméke : www.lantosbor.hu
*
Elkészítés:
A krumplit alaposan megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és feltesszük főni kb.
1 liter vízben.
A fűszerekkel ízesítjük.
Közben elkészítjük a rántást, a lisztet csomómentesre keverjük az olajjal, majd kislángon világosra pirítjuk.
A tűzről levéve meghintjük az őrölt paprikával, majd kevéske vízzel csomómentesre keverjük.
A tejföllel krémesítjük, majd a levesből mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk.
A virsliket kb.
3 mm vastag karikára vágjuk.
Ha a krumpli megpuhult, hozzáadjuk a virsliket, belecsorgatjuk a rántást és hagyjuk felfőni.
Melegen kínáljuk.