Hozzávalók:
A tésztához:
10db tojás
10 evőkanál cukor
9 evőkanál liszt
1evőkanál kakaópr
1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
3dl tej
1 db csokoládé pudingpor
37dkg margarin
30 dkg porcukor
1 evőkanál kakaó
1/2 liter tejszínhab
rumos meggy/ fél üveg/
csokireszelék
*
Elkészítés:
A legnagyobb méretű gázos tepsivel sütünk.
Pici sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, újból felverjük keményre, aztán egyenként hozzáadagoljuk a tojássárgáját, addig verjük, amíg kifehéredik.
Óvatosan beleforgatjuk a liszttel és a sütőporral összekevert kakaót, előmelegített sütőben 5 percig teljes lángon, majd takarékon megsütjük, hűlni hagyjuk.
Apudingot leáztatjuk tejben, negyed óráig állni hagyjuk, majd keményre felfőzzük, hűlni hagyjuk.
A margarint kikeverjük a porcukorral, a két krémet összevegyítjük, adunk hozzá 1 evőkanál kakaót, és a felvert tejszín 1/3 részét.
Rákenjük a piskótalapra, szórunk rá lecsorgatott rumos meggyet, rátesszük a tejszínt, díszítjük rumos meggyel, tejszínnel.