Hozzávalók:
6 db tojás
9 ek liszt,
7 ek porcukor,
5 ek olaj,
3 ek víz,
fél csomag sütőpor.
Töltelékhez:
1 kg alma,
2 csomag vaníliás cukor,
2 kiskanál fahéj,
3 csomag vaníliás pudingpor
3 dl liter víz,
7,5 deci tejszín,
*
Elkészítés:
Kikeverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, vizet, sütőporos lisztet, zsirozott, lisztezett formában megsütjük.
Az almát megtisztitjuk, lereszeljük, megpároljuk kissé, ízesítjük vaníliával, fahéjjal.
A 3 dl hideg vízben elkeverjük a pugingporokat, majd besűritjük vele az almapépet.
Kicsit hagyjuk hülni.
Verjük fel a tejszínhabot
A kihült piskótára rákenjük az almapépet, majd a tejszínhabot.tetejét megszórom kakaóval 1 órát legalább hüttöben tartjuk aztán felvágjuk.