Hozzávalók:
50 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa /gyökér/
2 dl tejszín
1 db citrom leve
zeller zöld
petrezselyem zöld
só
ételízesítő
só
őrölt fehér bors
1 tk.pirospaprika
0,5 dl étolaj
Levesbetétnek:
5 dkg csigatészta
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
Előkészítés: A gombát és a zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük. A hagymát, apróra vágjuk.
Elkészítés: Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a zöldségeket és a gombát. Befűszerezzük, hozzáadjuk a zöldfűszereket, pirospaprikát és 10-15 percig pároljuk. Vizet egyenlőre ne tegyünk alá, mert a gomba levet enged. Negyed óra elteltével felöntjük a kívánt mennyiségre. Ha a zöldségek megpuhultak, beleöntjük a kevés forró levessel elkevert tejszínt. Ha újra felforrt, levesszük a tűzről és ízesítjük a citrom levével
A citromot csak a végén adjuk hozzá, ha a leves a tejszínnel már felforrt, mert a citrom levétől kicsapódhat a tejszín!
Jó étvágyat kívánok hozzá!


