Tejszínes zöldborsós szelet

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Tejszínes zöldborsós szelet

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 szelet lapocka
30 dkg zöldborsó

őrölt bors
2 dkg vaj vagy margarin
vegeta
őrölt fehér bors
1,5 dl Président Főzőtejszín (ez a legfinomabb, leg krémesebb szerintem)
1 tk liszt
2 ek Oliva olaj

*

Elkészítés:

A szelet húsokat sóval és őrölt borssal fűszerezem és hagyom állni egy fél órát legalább.
A ½ l-es MikroKannába teszem a vajat, a borsót és fűszerezem sóval, vegetával és az őrölt fehérborssal. 600W-on 5 percet párolom, félreteszem.
A Mesterszakács Nyeles Serpenyőben felmelegítem az Oliva olajat. A fűszerezett húsok mindkét oldalát hirtelen megsütöm, majd fedő alatt 5 percig párolom. Ezután az előpárolt zöldborsót ráöntöm a húsra és fedő alatt készre párolom a húst és a borsót.
Mikor megpuhultak, leveszem a fedőt, és ha szükséges zsírjára sütöm a húst, ha nem akkor a húsokat kicsit félrehúzom, és a tejszínt a borsóhoz öntöm, megszórom a liszttel és sűrűre forralom. A húsokat visszarendezem, és együtt egyet forralok rajta.
Mediterrán Tálaló Tálra rendezem a húst és ráöntöm a tejszínes zöldborsót.
Aki szereti, fogyaszthatja sült krumplival is, de igazából én a rizs köretet részesítem ennél az ételnél is előnyben.

Tejszínes zöldborsós szelet

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejszínes zöldborsós szelet

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!