Hozzávalók:
4 szelet lapocka
30 dkg zöldborsó
só
őrölt bors
2 dkg vaj vagy margarin
vegeta
őrölt fehér bors
1,5 dl Président Főzőtejszín (ez a legfinomabb, leg krémesebb szerintem)
1 tk liszt
2 ek Oliva olaj
*
Elkészítés:
A szelet húsokat sóval és őrölt borssal fűszerezem és hagyom állni egy fél órát legalább.
A ½ l-es MikroKannába teszem a vajat, a borsót és fűszerezem sóval, vegetával és az őrölt fehérborssal. 600W-on 5 percet párolom, félreteszem.
A Mesterszakács Nyeles Serpenyőben felmelegítem az Oliva olajat. A fűszerezett húsok mindkét oldalát hirtelen megsütöm, majd fedő alatt 5 percig párolom. Ezután az előpárolt zöldborsót ráöntöm a húsra és fedő alatt készre párolom a húst és a borsót.
Mikor megpuhultak, leveszem a fedőt, és ha szükséges zsírjára sütöm a húst, ha nem akkor a húsokat kicsit félrehúzom, és a tejszínt a borsóhoz öntöm, megszórom a liszttel és sűrűre forralom. A húsokat visszarendezem, és együtt egyet forralok rajta.
Mediterrán Tálaló Tálra rendezem a húst és ráöntöm a tejszínes zöldborsót.
Aki szereti, fogyaszthatja sült krumplival is, de igazából én a rizs köretet részesítem ennél az ételnél is előnyben.