Hozzávalók:
80 dkg filézett csirkemell (lehet pulykamell, csirke, illetve filézett pulyka felsőcomb is)
20 dkg zöldborsó
3 dl tejszín
só
bors
szerecsendió (őrölt)
ételízesítő (ki milyent használ: Delikát, Maggi, Vegeta, stb.)
3 ek olaj
2 ek liszt
*
Elkészítés:
A húst az Új Generációs Henteskéssel apró kockákra daraboljuk a TW Rugalmas Vágólapon.
Az 1,75 l-es vagy a 2,25 l-es Mikropluszba beletesszük az olajat és a húst. Fedő nélkül 750 W-on 5 perc alatt megpirítjuk. Ezután ízesítjük a fűszerekkel és hozzáöntjük a zöldborsót is. Rátesszük az edényre a tetejét és szintén 750 W-on 10 percig pároljuk.
Ezután ráöntjük a Mix-Fix-ben összekevert lisztes tejszínt. Lefedve további 5 percig készre pároljuk.
Tészta- vagy rizs köret illik hozzá, amiket szintén elkészítünk a mikróban.
Figyelem:Amennyiben a mikrónkon nincs 750 Watt, csak mondjuk 600 Watt, akkor a főzési időket arányosan kell emelni.
Rizs főzése mikróban: http://www.receptlap.hu/recept/rizs_fozes_mikros_rizsfozoben_6444?kat_id=23
Tésztafőzés mikróban:
http://www.youblisher.com/p/219375-tesztafozes_mikrohullamon/
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Új Generációs Henteskés
TW Rugalmas Vágólap
1,75 l-es vagy a 2,25 l-es Mikroplusz
Mesterfogás Keverőkanál
Mix-Fix
Só és Bors Őrlők
Mikrós Rizsfőző
Mikrós Tésztafőző