Tejszínes zöldborsóleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Tejszínes zöldborsóleves

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 liter leves alaplé (zöldség , hús, csont)
30 dkg. friss zöldborsó,
1 fej főzőhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
200 g. főzőtejszín,
1 kanál liszt,
só, frissen őrölt bors,
néhány friss petrezselyem levél,
2 marék levestészta,
kevés olíva olaj

*

Elkészítés:

Az olajon megpároljuk az apróra vágott főzőhagymát, hozzányomjuk a fokhagymát.
Megsózzuk, meghintjük liszttel, és összeforgatjuk.
Rövid dinsztelés után felöntjük az alaplével, és a tejszínnel.
Levestésztát teszünk a fazékba.
Borsot őrlünk rá, ellenőrizzük a sósságát, ha kell utánaízesítjük.
Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldet, és felforraljuk.

Tejszínes zöldborsóleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejszínes zöldborsóleves