Hozzávalók:
1 liter leves alaplé (zöldség , hús, csont)
30 dkg. friss zöldborsó,
1 fej főzőhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
200 g. főzőtejszín,
1 kanál liszt,
só, frissen őrölt bors,
néhány friss petrezselyem levél,
2 marék levestészta,
kevés olíva olaj
*
Elkészítés:
Az olajon megpároljuk az apróra vágott főzőhagymát, hozzányomjuk a fokhagymát.
Megsózzuk, meghintjük liszttel, és összeforgatjuk.
Rövid dinsztelés után felöntjük az alaplével, és a tejszínnel.
Levestésztát teszünk a fazékba.
Borsot őrlünk rá, ellenőrizzük a sósságát, ha kell utánaízesítjük.
Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldet, és felforraljuk.


