Hozzávalók:
1 kg fejtett zöldborsó
1 kisebb lestyán levél
1 kis csokor petrezselyem zöld
1 kávéskanál cukor
400 g főzőtejszín
1 evőkanál keményítő
1 kevés só és bors
1 evőkanál vaj, vagy olaj
*
Elkészítés:
A kifejtett zöldborsót, kevés vajon, vagy olajon megdinsztelem, kicsit megsózom, megborsozom, kávéskanálnyi cukrot teszek rá.
Felöntöm annyi zöldség, vagy hús alaplével, esetleg vízzel, hogy ellepje.
Fedő alatt főzöm, közben a főzőtejszínt összekeverem a keményítővel.
Mikor a borsó megpuhult, a főző léből kicsit kivéve temperálom a keményítős habarást, jól elkeverem, majd a főzelékhez adom.
Az aprított, friss lestyán, és petrezselyem levelekkel újra felforralom, és ha szükséges, hús alaplével hígítom.
A lestyánnal vigyázz, mert erőteljes az íze, és nem mindenki szereti, bár minden ételízesítő alapfűszere.
Az átlagosnál, kicsit sűrűbb, de lágy, selymes ízű főzelék a végeredmény.
Tálalni, bármilyen feltéttel lehet, de a fasírtfélék nagyon illenek hozzá.
Fázisfotók helyett inkább bemutatom, milyen feltétekkel lehet még tálalni.